NaslovnaIDPI u medijimaKolinda Grabar-Kitarović nastavit će pružati političku podršku BiH

Kolinda Grabar-Kitarović nastavit će pružati političku podršku BiH

Blazevic_DnevnikBA

Član Stručnog tima Instituta za društveno-politička istraživanja (IDPI) sa sjedištem u Mostaru Josip Blažević smatra kako će pobjeda Kolinde Grabar Kitarović na hrvatskim predsjedničkim izborima biti pozitivna stvar i za Hrvatsku, i za Bosnu i Hercegovinu, a samim time i za bosanskohercegovačke Hrvate

– Ako je suditi po prvom govoru predsjednice Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović, ali i prema njezinim nastupima u izbornoj kampanji, može se tvrditi da je riječ o modernoj političarki s novom političkom paradigmom. Ta se paradigma ponajprije ogleda u ostavljanju prošlosti po strani i apsolutnom okretanju prema budućnosti – smatra Blažević, a prenosi Fena.

Kada je u pitanju Bosna i Hercegovina, Blažević smatra da će Kolinda Grabar Kitarović nastaviti politiku pružanja aktivne podrške BiH u euroatlantskim integracijama te jednakopravnosti i konstitutivnosti Hrvata, a koju je unaprijedio njezin prethodnik.

– Nju na takav stav obvezuje i ogromna podrška koju je dobila od glasača iz BiH, premda ta podrška nije bila presudna u njezinoj pobjedi. Osim toga, ovako značajno i strateško pitanje treba nadilaziti stranačku pripadnost i osobne preferencije, a nastavak spomenute politike ona je i najavila u svome prvom govoru poslije izbora – istaknuo je Blažević.

Blažević dodaje kako se ne smiju zaboraviti zasluge dosadašnjeg predsjednika Republike Hrvatske Ive Josipovića, koji je, po njegovim riječima, učinio mnogo za Bosnu i Hercegovinu i bh. Hrvate te bio njihov istinski prijatelj.

Dnevnik.ba / Fena

[spacer style=”1″ icon=”none”]

Dnevnik.ba Poskok.infoKlix.baNezavisne.comVijesti.ba

IDPI / Uredništvo
IDPI / Uredništvo
Sve izvorne objave mogu se prenositi djelomično ili u cijelosti uz obavezno navođenje izvora. Navođenje izvora može biti u punom nazivu: Institut za društveno-politička istraživanja (www.idpi.ba); ili kratkom: IDPI (www.idpi.ba).
UREDNIČKA PREPORUKA
ZADNJE OBJAVLJENO