NaslovnaDogađajiIDPI na sastanku s međunarodnim pregovaračima i dužnosnicima

IDPI na sastanku s međunarodnim pregovaračima i dužnosnicima

Glasnogovornik i član Stručnog tima Instituta za društveno-politička istraživanja Milan Sitarski sudjelovao je 26. siječnja 2022. godine u sjedištu Delegacije EU-a u Sarajevu na sastanku predstavnika organizacija civilnog društva, akademskih institucija i medija iz različitih dijelova BiH s glavnom direktoricom za Europu i središnju Aziju u Europskoj službi za vanjske poslove u Briselu Angelinom Eichhorst, zamjenikom pomoćnika tajnika u Državnom tajništvu SAD-a (Ured za europske i euroazijske poslove) Matthewom Palmerom, veleposlanikom EU-a u BiH Johannom Sattlerom te veleposlanikom SAD-a u BiH Ericom Nelsonom.

Ovaj korisni susret bio je prilika za iskrenu, otvorenu i dinamičnu razmjenu mišljenja s inozemnim dužnosnicima oko tekućih pregovora o izmjenama Izbornog zakona BiH i načelu legitimnog predstavljanja, ali i među samim sudionicima iz BiH. Među sudionicima su bili i Srećko Latal, Damir Kapidžić, Slavo Kukić i Dario Jovanović.

Predstavnik IDPI-ja posebno je naglasio potrebu što jasnijeg određivanja međunarodnih posrednika, ali i Venecijanske komisije i drugih relevantnih tijela, o legalnosti i legitimnosti svakog od aktualnih prijedloga, kako bi se sudionicima pregovora olakšao posao jasnim označavanjem širine polja za političke pregovore.

IDPI / Uredništvo
IDPI / Uredništvo
Sve izvorne objave mogu se prenositi djelomično ili u cijelosti uz obavezno navođenje izvora. Navođenje izvora može biti u punom nazivu: Institut za društveno-politička istraživanja (www.idpi.ba); ili kratkom: IDPI (www.idpi.ba).
UREDNIČKA PREPORUKA
ZADNJE OBJAVLJENO