NaslovnaDogađajiOdržano predstavljanje studije IDPI u Zagrebu

Održano predstavljanje studije IDPI u Zagrebu

U srijedu 08. 06. 2016. godine je u Europskom domu Zagreb održano predstavljanje studije Bosna i Hercegovina – federalizam, ravnopravnost, održivost Studija preustroja BiH u cilju osiguravanja institucionalne jednakopravnosti konstitutivnih naroda Instituta za društveno-politička istraživanja iz Mostara. Sadržaj studije su predstavili njezini urednici Ivan Vukoja i Milan Sitarski, a stručne osvrte na njezin značaj i domete dali su predstavljači Nino Raspudić i Ivan Rogić.

Prisutnima su se obratili i predstavnici pokrovitelja: Dr Božo Ljubić u ime Hrvatskog sabora i Hrvatskog narodnog sabora BiH, g-đa Žana Ćorić u ime Državnog ureda za Hrvate iz RH koji je bio i pokrovitelj izrade studije, te g. Marijan Biškić u ime Udruge bosanskih Hrvata „Prsten“.

Događaju je nazočilo oko 50 posjetitelja, uključujući i veleposlanicu BiH u Hrvatskoj Nj.E. g-đu Renatu Paškalj, bivšu predstojnicu Državnog ureda g-đu Dariju Krstičević, premijera Posavske županije g-dina Marijana Klaića, bivšeg ministra pravde RH Orsata Miljanića, saborske zastupnike i druge ugledne sudionike društvenog i političkog života Hrvatske i BiH.

Milan Sitarski
Milan Sitarski
(Beograd, 1971.). Neovisni je predavač i analitičar. Diplomirao je povijest na Univerzitetu u Beogradu. Certificirani je trener za pisanje prijedloga politika (Policy Papers) s 29 treninga i konsultacijskih procesa održanih diljem Jugoistočne Europe. Bio je koordinator Centra za istraživanja religije Beogradske otvorene škole od 2004. do 2011. Živi u Mostaru od 2012.
UREDNIČKA PREPORUKA
ZADNJE OBJAVLJENO