NaslovnaDogađajiPrvi poziv za znanstveno- stručni skup s međunarodnim sudjelovanjem "Hrvati Bosne i...

Prvi poziv za znanstveno- stručni skup s međunarodnim sudjelovanjem “Hrvati Bosne i Hercegovine – nositelji europskih vrijednosti?”

Sa zadovoljstvom objavljujemo prvi poziv za znanstveno- stručni skup s međunarodnim sudjelovanjem pod nazivom “Hrvati Bosne i Hercegovine – nositelji europskih vrijednosti?” koji organizira Ured hrvatskog člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine.

Suorganizatori skupa su: Hrvatska akademija znanosti i umjetnosti (HAZU BiH), Odjel za znanost i obrazovanje Hrvatskog narodnog sabora BiH (HNS BiH), Sveučilište u Mostaru, Sveučilište u Zagrebu, Sveučilište u Splitu i Institut za društveno-politička istraživanja (IDPI), Mostar.

Skup se održava 16. i 17. ožujka 2017. godine u hotelu “Grand” u Neumu i obuhvaća tri tematska područja:

  1. Povijest, kultura i jezik Hrvata Bosne i Hercegovine
  2. Europski put kao okvir za demokratizaciju Bosne i Hercegovine
  3. Ustavna i institucionalna jednakopravnost Hrvata kao temelj europske Bosne i Hercegovine

Rok za dostavu sažetaka je 10. siječnja 2017. godine.

Ostale značajne informacije dostupne su na web stranici skupa: www.euhrvatibih.ba

Milan Sitarski
Milan Sitarski
(Beograd, 1971.). Neovisni je predavač i analitičar. Diplomirao je povijest na Univerzitetu u Beogradu. Certificirani je trener za pisanje prijedloga politika (Policy Papers) s 29 treninga i konsultacijskih procesa održanih diljem Jugoistočne Europe. Bio je koordinator Centra za istraživanja religije Beogradske otvorene škole od 2004. do 2011. Živi u Mostaru od 2012.
UREDNIČKA PREPORUKA
ZADNJE OBJAVLJENO